Alderstilpasset synskorreksjon med laser

Et reelt alternativ til briller eller kontaktlinser

Forbehold og praktisk informasjon

Kontaktlinser
Ta helst ut kontaktlinsene kvelden før forundersøkelse og kvelden før operasjon.

Kontaktlinsebruk i løpet av natten og timene like før forundersøkelse kan påvirke måleresultatene vi bruker til å programmere laseren med og kan gi opphav til unødvendige unøyaktigheter.

På operasjonsdagen gjelder det samme. Kontaktlinser brukt frem til laseroperasjonen kan forandre væskeinnholdet i hornhinnen og gi opphav til unødvendig unøyaktighet i laserbehandlingen.

Forundersøkelse
Forundersøkelsen vil ta i underkant av 1 time og består av en rekke utmålinger av øynene dine samt samtale om forventet resultat og mulige risiki sett i sammenheng med dine øyne. Dersom øyesykdom skulle avdekkes, vil dette tas tak i og nødvendige tiltak iverksettes.

Etter forundersøkelsen går vi grundig gjennom prosedyren for behandlingen, hvordan du forholder deg i etterkant og hvordan du skal dryppe øyedråpene du får med deg etter behandlingen. Denne informasjonen får du også skriftlig og nok en gang gjennomgått på operasjonsdagen sammen med sykepleier Anne Paust-Andersen.

Forundersøkelsen koster 870,- men denne summen refunderes dersom du velger å bli laseroperert hos oss.

Operasjonsdagen
Når du ankommer klinikken på operasjonsdagen, vil du få gjentatt informasjon om operasjonen samt en kontrollundersøkelse av øynene dine og anledning til å spørre legen eventuelle spørsmål. Du vil få tilbud om en beroligende tablett, og hvile litt og ta en kopp kaffe. Du vil bli godt bedøvet med øyedråper når du kommer inn på operasjonsstuen. Etter operasjonen får du en smertestillende tablett og hviler i liggestol på hvilerommet i 3 timer. Deretter blir du undersøkt av øyelegen. Synet er normalt sett bra på dette tidspunktet og du kan dra hjem. Du kan ikke kjøre hjem selv grunnet medisinene du har fått og at du er noe lysømfindtelig i ytterligere noen timer etter operasjonen.

Følg legens instruksjon om hvor du skal fokusere. Etter at du har fått bedøvelse, setter legen på en øyelokksholder som holder øyelokkene oppe under laserbehandlingen. Det er viktig å unngå å knipe hardt mot øyelokksholderen og prøve å være mest mulig avslappet i nakke, skuldre og ansiktsmuskler. Da er det betydelig lettere for deg å se rett opp i laseren. Laserstrålen gir høyest nøyaktig behandling når den treffer øyeoverflaten mest mulig vinkelrett, selv om laseren har en meget avansert bevegelsesfølger (eyetracker).

Etter operasjonen
Etter operasjonen hviler du hos oss i 3 timer. Dette er for at flappen skal få mest mulig ro og at tilhelingsprosessen skal få kommet i gang hurtigst mulig.

Eller oppholdet i hvilestolen blir øynene dine kontrollert av øyelegen, og pådryppet øyedråper før du kan dra hjem. I denne perioden er øynene såre og tårer en del. Det er helt normalt. Etter de 3 timene har gått avtar ubehaget betydelig og de fleste opplever allerede da klart og fint syn, men en viss dis som avtar utover kvelden etter operasjonen er vanlig. Øynene er dog ofte litt røde og litt irriterte til neste morgen. Neste dag kan man kjøre bil og fungere normalt.

Ukene etter operasjonen
Unngå å gni deg hardt i øynene de første ukene etter operasjon.

Vær forsiktig med svømming og idrett hvor du risikerer å få slag/ball i øyet de første ukene.

Bruk øyedråpene du får hos oss. De skal dryppes fire ganger daglig i begge øyne i en uke for å forhindre infeksjon.

Kontroller etter laseroperasjon hos oss er inkludert i operasjonshonoraret.

Bestill time

Trykk på knappen for å bestille time.

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.
Telefon:  976 58 664
Epost:  post@pmp-synskirurgi.no
4005 Stavanger

Lang erfaring

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer. Han har lang erfaring med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger fra både inn- og utland. Med seg har han Anne Paust-Andersen som er offentlig godkjent sykepleier og har assistert øyelege i mange år.
topp-3

PMP Synskirurgi

976 58 664
Kongsgata 10, 4005 Stavanger
Den norske legeforening

Her finner du oss

kart
facebook
Besøk oss på facebook!
Personvernerklæring