Alderstilpasset synskorreksjon med laser

Et reelt alternativ til briller eller kontaktlinser

LASEK, advanced surface ablation

I enkelte tilfeller er det mest gunstig å gjennomføre laserbehandlingen like under hornhinnens dekkcellelag (epithel), såkalt advanced surface ablation. Dette kan være aktuelt dersom du ønsker deg inn i enkelte av militærets spesialstyrker eller ta en pilotutdannelse, eller for personer som har for tynne hornhinner til å lage LASIK-flapp på.

Internasjonalt anbefales også LASEK for nærkamputøvere, boksing, etc, selv om mange nærkamputøvere er blitt operert med LASIK. Man tenker seg at et potensielt traume mot øyeoverflaten kan forskyve/skade en LASIK-flapp selv lenge etter operasjonen er gjennomført. Med moderne femtosecondproduserte flapper er dette imidlertid lite dokumentert og svært få flapp-skader har forekommet på verdensbasis. FemtoLASIK flappene sitter veldig godt fast etter operasjonen og det er av den grunn sjeldent det er en god indikasjon for å gjøre laserbehandlingen med LASEK metoden.

Ved LASEK legger vi hornhinnens dekkcellelag til side etter først å ha fuktet cellelaget med 20% alkohol i 20 sekund, skylt med vann og tørket. Deretter bruker vi samme eximerlaser, Zeiss MEL90, med en spesialtilpasset programvare som tar hensyn til basalmembranet like under dekkcellelaget som normalt ikke ville vært med i behandlingsprofilen. Etter at laseren har korrigert synsfeilen, legges en 0 styrke kontaktlinse på øyet og hornhinnens dekkceller får gro uforstyrret under denne.

Man får samme nøyaktige behandlingsresultat, men det tar rundt fire dager før dekkcellelaget er grodd og noen uker før det nydannede cellelaget er helt klart og gjennomsiktig og fullt syn oppnås. De første dagene har man en del ubehag, men får med seg smertelindrende dråper og tabletter i tillegg til sedvanlige antibiotika dråper. Man må dryppe øynene i tre uker med disse.

Vi anbefaler i utgangspunket å gjøre FemtoLASIK fremfor LASEK i de aller fleste tifeller, da LASEK gir betydelig lenger tilhelingstid enn FemtoLASIK og innebærer en del ubehag i denne perioden.
De gangene hornhinnen måles for tynn til å gjøre FemtoLASIK med dagens svært tynne Femtosecond flapper vil vi som regel fraråde all laseroperasjon og heller vurdere andre muligheter.

Pris: 37.900,-

Bestill time

Trykk på knappen for å bestille time.

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.
Telefon:  976 58 664
Epost:  post@pmp-synskirurgi.no
4005 Stavanger

Lang erfaring

Dr. Petter Montagu-Pettersen er lege og spesialist i øyesykdommer. Han har lang erfaring med synskirurgi og øyekorreksjon med laserbehandlinger fra både inn- og utland. Med seg har han Anne Paust-Andersen som er offentlig godkjent sykepleier og har assistert øyelege i mange år.
topp-3

PMP Synskirurgi

976 58 664
Kongsgata 10, 4005 Stavanger
Den norske legeforening

Her finner du oss

kart
facebook
Besøk oss på facebook!
Personvernerklæring