Alderstilpasset synskorreksjon med laser

Et reelt alternativ til briller eller kontaktlinser med øyelaser

Rett behandling til rett tid

Øynene våre forandrer seg med årene. Frem til 45 til 50 50 års alder ser man like godt på nært som på avstand. Har man en synsfeil, ser man like godt på alle avstander med samme brille.

Etter 45-50 års alder ser man ikke lenger like godt på nært hold som på avstand med sammen brillestyrke. dette skyldes at linsen inne i øyet mister sin fleksibilitet og man får såkalt alderssyn, presbyopi. Man trenger da forskjellig brillestyrke på nært og på avstand.

 
L012ALD_2950-EditRBerganphoto
Etter 50 års alderen får man alderssyn (presbyopi) og trenger et lesetillegg for å se godt på nært hold. For å imøtekomme ditt behov for godt syn på nært hold så vel som på avstand har vi utviklet Presbyond Alderstilpasset Laserbehandling sammen med Carl Zeiss, Jena. Vi kan således for første gang tilby et reelt øyekirurgisk alternativ til både enstyrke briller og progressive briller uten å bytte øyelinser eller legge inn implantater i øyet ditt, men kun med laser. Metoden er solid vitenskapelig dokumentert.

Alternativ til kontaktlinser, briller og progressive briller.

FemtoLASIK

Nedre aldersgrense for laserbehandling er 18 år men det er en fordel å avvente med behandling til brillestyrken har stabilisert seg. Som oftest er dette tilfelle i tidlig 20 års alder.

frem til i slutten av 40 års alder ser man like godt på nært hold som på avstand med samme brillekorreksjon eller uten briller om man ikke har noen brytningsfeil. Det kan vi fordi øyelinsen inne i øyet er fleksibel og kan fokusere bildet skarpt selv på nært hold. Ønsker du et alternativ til briller eller kontaktlinser i denne aldersgruppen benytter vi oss av en metode som kalles femtoLASIK med trippel A behandlingsprogram. Begge øyne fullkorrigeres for nærsynthet (myopi på fagspråk) eller overlangsynthet (hyperopi på fagspråk) og hornhinneskjevhet (astigmatisme på fagspråk). De aller fleste synsfeil kan korrigeres forutsatt at ingen øyesykdommer forhindrer muligheten å behandle øynene dine med denne metoden. Det kan vi først avgjøre etter en grundig øyelegeundersøkelse hos oss. Normalt sett er synet godt allerede få timer etter behandlingen og dagen etter kan de aller fleste gå på jobb som vanlig. Behandlingen har varig effekt, men man skal likevel være klar over at når man kommer i 50 års alder vil men som alle andre med normalsynte øyne få behov for lesebriller. Når den tid kommer, kan man som alternativ til lesebriller gjøre en touch-up behandling med Presbyond programmet, slik at man ser godt også på nært hold.

Presbyond Laser Blended Vision FemtoLASIK for deg over 50

I 50 års alderen utvikler aldersynet seg (presbyopi). Det betyr at du ikke lenger klarer å se godt på nært hold med samme brillekorreksjon som du har skarpt syn med på avstand. Du trenger da to brillestyrker, eventuelt en progressiv brille. I tillegg trenger mange en PC brille for å se skarpt på den avstyanden PC en står på som vanligvis er mellom nærkorreksonen (40cm) og avstandskorreksjonen (over 1 meter) i en progressiv brille. For de som ikke har brytningsfeil i øyet melder likevel behovet for en lesebrille og etter hvert en PC brille seg. Som alternativ til å løse disse problemstillingene med mange brilletipasninger har Carl Zeiss sammen med Prof. Dan Reinstein ved London Vision Clinic, Harley Street London, utviklet et konsept som kalles Presbyond Laser Blended Vision. Med denne behandlingen blir synet godt både på avstand, mellomavstand (PC etc) og på nært hold (lese avis, bok, håndarbeid etc). De aller fleste som behandles med Presbyond Laser Blended Vision slipper å bruke briller på noen avstand.

Bestill time

Trykk på knappen for å bestille time.

Har du spørsmål om våre behandlinger, referanser, metoder eller utstyr, ikke nøl med å ta kontakt.
Telefon:  976 58 664
Epost:  post@pmp-synskirurgi.no
4005 Stavanger

PMP Synskirurgi

976 58 664
Kongsgata 10, 4005 Stavanger
Den norske legeforening

Her finner du oss

kart
facebook
Besøk oss på facebook!
Personvernerklæring